Cu Jubilate,visele devin realitate

1610790_756032624453404_8781172567600344515_n

În toamna anului 2010 ,Mariana Gherasim,profesor de muzică, a lansat provocarea în biserica noastră să fim parte într-un proiect muzical: învăţarea să cântam la  instrumentul blockflote.Am răspuns afirmativ, motivată şi de un vis neîmplinit din perioada copilăriei , acela de a cânta la un instrument muzical.

Grupul format a fost eterogen,10 persoane cu vârste cuprinse intre 10 si 45  ani,elevi şi adulţi de diferite profesii,având cunoştinţe muzicale  minimale dobîndite în învăţământul gimnazial.

Experienţa a fost deosebită pentru toţi pe parcursul primilor doi ani.Pe lângă învăţătura primită,Mariana a folosit această circumstanţă şi ca pe un atelier de formare spirituală , împletind lecţia de muzică cu rugăciunea, încurajarea,căutarea surselor textelor cântate în Biblie, mărturii personale prin care textele cântate sau aranjamentele muzicale ne-au fost alături în încercări .

Cu siguranţă fiecare dintre cei 10 au experimentat transformări spirituale în acea perioadă, încerc să rememorez cîteva momente care au avut cel mai mare impact asupra mea.

  • Ca şi iubitor şi ascultător de jazz,acest gen mi-a format gusturile spre muzica complexă,plină de nuanţe. Pentru prima dată am apreciat compozitorii care au scris muzică simplă ,am mulţumit prin rugăciune pentru ei şi am conştientizat mai adânc că simplitatea este primul pas pe care trebuie să-l faci în orice domeniu dar să nu-ţi doreşti să rămâi acolo.
  • Un alt moment a fost cel în care am fost solicitaţi pentru prima dată să slujim bisericii.Ca şi meloman pasionat,nu mă apreciam suficient de pregatită pentru acest pas.Mi-am amintit însă faptul că în prima oră de atelier am semnat un angajament de a sluji atunci când ni se va cere. Decizia era a Marianei  ,ea era evaluatorul iar noi ceilalţi trebuia să ne supunem.A contat foarte mult pentru mine acel angajament semnat,angajamentele responsabilizează,nu te lasă să renunţi aşa uşor sau să fii superficial .
  • Fluierul este un prieten care iţi răsplăteşte repede părtăşia,te poti bucura de evoluţia în a cânta piese din ce în ce mai lungi şi cu note mai multe .Fiecare dintre noi am reuşit să cântăm la sfarşitul primilor doi ani câte o piesă fără partitură.

Nici nu am bănuit atunci că va urma o zi in care se vor putea bucura şi alţii de o astfel de resursă.În anul 2014,la Forumul German din Sibiu, a avut loc lansarea Manualului de Blockflote,autori Mariana Gherasim şi Susan Strohschein-directorul Fundaţiei Jubilate.

Este 2018 şi povestea noastră continuă, ni s-au alăturat şi alţi doritori împreună cu  copilaşii lor. În opinia mea,faptul că metoda din acest manual a fost testată practic,că nu este ceva abstract,rupt de realitate, ii ridică valoarea .Vă încurajez să indrăzniţi să folosiţi Manualul de Blockflote şi să fiţi parte  în astfel de provocări.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s