John Stott – conducatorul umil-de Julia Cameron

john_stott_conducatorul

Mi  s-a întâmplat nu doar o dată să-mi formez o anumită părere despre un om citindu-i cărțile și să fiu luată prin surprindere atunci când  citesc biografia lui sau chiar când am ocazia să-l cunosc personal. Și cu John Stott s-a întâmplat același lucru.Chiar dacă privindu-i chipul blând,senin și afectuos ai putea să-i conturezi un profil de păstor,atunci când îi citești  comentariile dar mai ales cartea Crucea lui Cristos,remarci ascuțimea minții și profunzimea ideilor demne de un veritabil profesor universitar. În niciun caz nu mi-am imaginat  unele contraste atât de izbitoare,o să divulg doar câteva:

După ce îl întâlnim în ipostaza de a refuza categoric să-și slujească națiunea prin implicarea în război,ne-am aștepta ca alături de pacifismul evident să întâlnim și o anumită formă a fricii. Totuși,îl găsim profund implicat în asistența socială, asumându-și realitățile cele mai dureroase.Doarme pe sub poduri , alături de cei fără adăpost , ca să simtă frigul la fel ca și ei.Doarme împreună cu cei nespălați iar apoi  pune bazele unui ABC social pentru oamenii cu puțină carte, înființând dușuri sociale și tabere pentru copii săraci.

La una dintre conferințele creștine la care a fost invitat apar și liderii unei mișcări ateiste, cu pancarde și destul de agitați.El nu-și pierde cumpătul,dimpotrivă,îi invita pe scenă,le dă cuvântul și răspunde punctual listei lor de 17 întrebări fără să și le noteze.Chiar dacă nu s-au înregistrat convertiri spontane, studenții creștini prezenți au fost puternic impulsionați să devină militanți pe câmpul de misiune iar asociația ateistă s-a desființat la scurt timp .

Au fost TREI DIRECȚII în viață pe care nu le-a urmărit.Fiecare ar fi fost bună însă nu erau în planul lui Dumnezeu pentru viața lui:

  • nu a devenit episcop deși a fost presat să facă acest lucru pe când era tânăr păstor;
  • nu a predat într-o universitate deși ar fi putut deveni profesor la universități renumite;
  • nu s-a căsătorit deși au existat două momente în viața lui când s-a întrebat dacă s-ar putea căsători dar a dat înapoi de fiecare dată,simțind că nu era voia lui Dumnezeu pentru el.

Veți găsi și alte surprinze și lectura va fi ,vă asigur,cu adevărat captivantă.Și nu numai, o puteți oferi  cadou pentru colecția Cartea de buzunar 🙂

http://www.scriptum.ro/librarie/john-stott-conducatorul-umil.html

 

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “John Stott – conducatorul umil-de Julia Cameron

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s